openingstijden pension

maandag t/m zaterdag
8.30 - 11.00 uur
16.00 - 18.00 uur

zon- en feestdagen
op afspraak
Dagopvang

Uw hond is ook welkom bij de dagopvang, handig als u een dagje weg gaat of moet werken. Voor de dagopvang gelden dezelfde haal- en brengtijden als voor het pension.

Pension

Voor een onbezorgde vakantie voor u en uw hond, bent u hier aan het juiste adres!

U kunt voor een volgende vakantie alvast een reservering plaatsen!
Deze kan tot 8 weken voor de gereserveerde periode kosteloos worden aangepast.
Wordt de aanpassing binnen 8 weken voor de oorspronkelijke reservering doorgegeven, dan wordt de oorspronkelijke reservering in rekening gebracht.

Entingen

Als u uw hond bij ons in pension wilt onderbrengen, dan is het belangrijk dat hij goed ingeënt is. Uw hond moet de volgende (jaarlijkse) entingen hebben gehad:


Het entingsboekje of Europees dierenpaspoort van uw hond dient u altijd mee te nemen als uw hond bij ons in pension komt. Dit boekje blijft bij ons gedurende de periode dat uw hond bij ons verblijft.

Huisvesting van de honden

Iedere hond krijgt een eigen binnen- en buitenkennel tot zijn/haar beschikking. Tussen de binnen- en buitenkennel zit een schuif die gedurende de dag gewoon open staat, mits het weer dit toelaat. Na de laatste uitlaatronde gaan de schuiven dicht, zodat de honden gedurende de nacht rustig binnen kunnen liggen.
Alle kennels hebben vloerverwarming die met name gedurende de koude en natte periodes bijzonder prettig is voor de honden. Als het buiten flink koud is, blijven ook overdag de schuiven dicht, zodat de honden het niet koud kunnen krijgen.

Als u meerdere honden heeft, is het natuurlijk mogelijk dat ze samen in één kennel verblijven. We hebben hier extra ruime kennels voor beschikbaar. U kunt zelf te allen tijde aangeven hoe u het liefste heeft dat uw honden gehuisvest worden op het moment dat u ze bij ons brengt. In iedere binnenkennel staat een bed waar de hond op kan gaan liggen.

U mag natuurlijk ook zelf een eigen mand of deken meenemen. Hierdoor en met wat eigen speeltjes, heeft de hond iets van thuis bij zich met een vertrouwde geur.

Ook mag u bijvoorbeeld een bot of koekjes voor uw hond meenemen. De honden krijgen van ons ook altijd koekjes als ze van de speelweide afgehaald worden en voordat ze gaan slapen, zodat ze altijd graag naar binnen komen.

U kunt bij reservering het beste aangeven hoe u uw hond graag gehuisvest heeft.

Uitlaten en beweging

Alle honden worden 4 keer per dag uitgelaten.
We hebben een aantal grote rennen en een grote speelweide waar ze goed op kunnen ravotten.
We laten de honden zoveel mogelijk in een groep uit zodat ze lekker met elkaar en ons kunnen spelen.

Honden die niet in een grote groep uitgelaten kunnen worden, kunnen in kleinere groepen (of alleen) worden uitgelaten. We bekijken dit altijd per hond. Zo zijn er reuen die niet met andere reuen overweg kunnen. Zo'n reu komt dan bijvoorbeeld eerst alleen in een uitlaatren en na een tijd wisselen we de reuen om, zodat ze toch allemaal een tijd in de groep kunnen om te rennen en spelen.

Nieuwe honden laten we meestal eerst een keer alleen uit, zodat we kunnen zien hoe hij/zij reageert in de nieuwe omgeving. Zelf kunnen we de hond dan ook alvast een beetje leren kennen en kunnen we bekijken of een bepaalde hond snel mee de groep in kan. Mocht de hond echt niet in de groep kunnen, dan mag hij/zij als de grote groep van de speelweide is, een tijdje alleen op de grote speelweide lopen. Dan laten we hem (als hij dat leuk vindt) achter een bal aanrennen, zodat ook deze honden aan hun dagelijkse beweging toekomen.

Op deze manier worden alle honden om 8.00 uur 's ochtends uitgelaten, daarna tegen 11.30 uur, vervolgens weer tegen 16.00 uur en de laatste ronde gebeurt meestal tegen 22.00 uur 's avonds.
We proberen te bereiken dat alle honden per keer ongeveer een uur buiten lopen. Hierdoor houden we het de rest van de dag lekker rustig in de kennel, omdat de meeste honden dan moe en voldaan zijn.

Uitdaging

Door geregeld wat nieuws uit te proberen houden we het voor de honden interessant. Af en toe nieuwe speeltjes, afwisseling in de samenstelling van de groep of vreemde voorwerpen op de speelweide neer te zetten.
In de zomer als het echt warm is, zetten we vaak een zwembadje op de wei voor de honden waar ze dan lekker in kunnen afkoelen. Dit blijkt voor veel honden een geslaagde uitdaging te zijn.

Voeding en verzorging

We voeren de honden in pension brokken van Royal Canin. De acceptatie hiervan is erg hoog en hierdoor blijven overstapproblemen tot een minimum beperkt.

Dieet of speciale voeding?

Heeft uw hond een dieetvoer of heeft u gewoon liever dat uw hond zijn eigen voer krijgt, dan kunt u dit natuurlijk altijd zelf meenemen.

Zorgt u er dan wel voor dat u genoeg meegeeft voor de gehele periode en dat u duidelijk aangeeft hoe vaak en hoeveel voer uw hond ervan moet hebben.

Het voer dient verpakt te zijn in een goed af te sluiten ton of bak.

Medicijnen

Als uw hond medicatie krijgt, is dit geen probleem. Zorgt u er ook hier weer voor dat u genoeg meegeeft voor de gehele periode en dat u duidelijk opschrijft wanneer en hoeveel medicijn uw hond moet hebben.

Verzorging

Alle honden die bij ons in het pension verblijven worden geborsteld en goed verzorgd, zodat uw hond weer net zo netjes mee naar huis gaat als dat hij gekomen is. Ook is het mogelijk om uw hond tijdens zijn verblijf in het pension in onze trimsalon te laten wassen en/of trimmen.

Wilt u uw hond laten trimmen tijdens het pensionverblijf? Geef dit dan aan bij de reservering.

De tarieven voor het pension/dagopvang

 kleine honden
(schofthoogte tot 30 cm)
 vanaf € 13,50
 middelgrote honden
(schofthoogte tot 42 cm)
 vanaf € 14,50
 grote honden
(schofthoogte tot 65cm)
 vanaf € 15,50
 jumbo honden
(schofthoogte vanaf 65cm)
 vanaf € 16,00

Bij de berekening van de pensionkosten wordt de dag van brengen altijd meegeteld. De dag van ophalen wordt niet meegeteld indien de hond voor de middag weer door u wordt opgehaald.

Voor al onze diensten gelden onze algemene voorwaarden